dijous, 28 de febrer del 2013

Barcelona: El Tibidabo


Com a moltes ciutats, a Barcelona també hi ha un parc d'atraccions, el Tibidabo,  el més antic d'Espanya i el segon d'Europa. Va ser inaugurat  el 29 d' octubre de 1901. Antigament era una presó. Va ser construït per Salvador Andreu, que fou un empresari de la indústria farmacèutica,  promotor immobiliari i filantrop català. L’atracció més antiga és el tibi air 
TIBI AIR, atracció més antiga    font: http://goo.gl/DCLCS 




TIBIDABO parc d'atraccions més antic d'Espanya
 i segon més antic d'Europa   font:  http://goo.gl/guCKZ



























Atraccions 

S'hi poden visitar moltes atraccions i establiments. Atraccions: tchu tchu tren: un tren on els nens petits poden gaudir d'un recorregut amb tren per tot el parc. Víking:  els dracs víkings serveixen per girar en família, deixant-se portar pel moviment de les onades i experimentant la velocitat. La granota: caiguda lliure per als més petits. Tibidabo exprés: una estació de l'Oest americà, és un  tren amb el qual seguiràs un recorregut  per tot el parc, envoltat d'arbres. Pirata: el seu  balanceig et portarà a fer un recorregut de gairebé 180 º. Muntanya Russa: La nova Muntanya Russa del Tibidabo eleva als més atrevits a més de 500 metres sobre el nivell del mar per contemplar una de les millors vistes de la ciutat de Barcelona i alhora gaudir d'un trepidant viatge pel bosc, a més de 80km / h .
TREN AERI:  tren que record tot el parc   font: http://goo.gl/mjJCS
Hurakan: atracció on s’experimenten girs de 360º. Castell Misteriós: un recorregut  ple d'efectes sonors, mecànics i en moviment dins del Castell Misteriós. Dididado: és un cinema en quatre dimensions que et permetrà gaudir d'experiències inèdites amb una tecnologia d'avantguarda. Les quatre dimensions vénen donades per  la suma de la tecnologia visual 3D, que s'experimenta amb la visualització a través de les ulleres conegudes amb el mateix nom, més els efectes que permeten la quarta dimensió. Alaska: muntanya russa per als més petits. Zoo Chock: autos de xoc per als més petis. Crash Cars: autos de xoc per als adults. Miramiralls: sala dels miralls de sempre, ubicada al costat del Museu d'Autòmats, amb nous efectes com transformacions, calidoscopis, etc. Museu dels autòmats: 40 peces dels segles XIX i XX.

El Magatzem de les Bruixes i els Bruixots: un trajecte ple de sorpreses, sorolls inesperats, olors penetrants, llums enlluernadors i  molt més. Edifici cel: es troba al Camí del Cel del Tibidabo, i s'hi projecta el document Cent anys passen volant. El documental, de 10 minuts de durada, recorre els més de 100 anys de la història del Tibidabo, vinculant-la amb la història de Barcelona. La talaia: la Talaia et permetrà gaudir de les millors vistes de Barcelona a 550 m sobre el nivell del mar.



On és troba?


El Tibidabo es troba  els afores de Barcelona, al nord-oest, i prop de la serra de Collserola. S'hi pot arribar des de la Plaça de Catalunya (parada a la cantonada de Plaça de Catalunya amb Rambla Catalunya, davant de Caja Madrid). A partir de les 10.15h, tots els dies que el parc d'atraccions està obert.  FGC + Tramvia Blau + Funicular del Tibidabo     FGC + bus 196

A tothom li agrada molt pujar a l'avió ja que sembla que pugis a un avió. Té molt bones vistes de la ciutat de Barcelona. A en Ricard, que porta 28 anys treballant al Tibidabo, li encanta el seu treball !! Treballa de vigilant en l'atracció més antiga del parc el “tibi air” (l’avió). Li agrada veure les cares de la gent quan puja: emoció, entusiasme, il·lusió (dels més petits). Li encanta treballar al “tibi air” !! Prefereix l’avió abans que qualsevol altra atracció.




                                                                 Núria Coiduras i Alba Marsal
torna a la pàgina anterior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada