dimecres, 27 de febrer del 2013

ATENES: temple de Zeus

En les èpoques hel·lenística i romana el temple Zeus va ser el l'edifici més gran del món conegut. La seva fama deriva principalment de la celebració dels Jocs Olímpics de l’Edat Antiga.

És un gran temple en ruïnes a Atenes. Es va començar el segle VI aC, en l'època dels tirans, que volien construir el temple més gran del món antic, però no es va acabar fins al segle ll dC, en l'època de l'emperador Adrià, 638 anys més tard.

Es va construir en marbre i mesurava 96 metres de llarg i 40 metres d'ample. Constava de 104 columnes d'ordre corinti, totes de 17 metres d'alt, de les quals 48 estaven col·locades en files triples sota els frontons i 56 en files dobles en els costats. Es conserven 16 columnes de les quals només 15 estan actualment en peu. La setzena va ser enderrocada durant un temporal el 1852 i està encara estirada on va caure.

Temple de Zeus d'Atenes (Grècia)
http://goo.gl/a7VlG

On està situat?
El temple de Zeus Olímpic es troba al carrer Amalias, en ple centre d'Atenes. Està localitzat a uns 500 m al sud-est de l’Acròpolis d’Atenes i a uns 700 m del centre d’Atenes (plaça Sintagma), molt a prop també dels Jardins Nacionals. 



Mapa d'on està situat el temple de Zeus
https://maps.google.es/maps?hl=es&tab=il
Com arribar-hi?

Pots anar de diferents maneres:
  •      Metro :  Línia M2 - Agios Antonios - Agios Dimitrios (Al Panagoulis) - Direcció: Agios Dimitrios (Al Panagoulis) - Agios Antonios.  Quan baixis hauràs de caminar 5 minuts aproximadament  fins arribar-hi.
  •   Cotxe: està a uns 2,7 km més o menys  7 minuts seguint aquestes indicacions: dirigeix-te Cap al Sud-est a Stadiou / Stage CAP Aiolou / Aeolus 950m, Contínua per Plaça Sintagmatos / m² Constitució 140m, Contínua Per Filellinon / Filellinon 350m, Gira a la dreta CAP Leof. Vasisilis Amalias / Ave Reina Amàlia 350m , Contínua Per Leof. Andrea Siggrou / Ave Andrew Avenue 160 m, Gira a l'Esquerra CAP Athanasiou Diakou / Athanasios Diakos 160m, Gira a la dreta CAP Kallirrois / Kallirrois 210m, Gira a la dreta CAP Vourvachi / Vourvachi 120m, Pren la Segona A La Dreta Fins Leof. Andrea Siggrou / Ave Andrew Avinguda

Atenes-temple (metro)
DETALL
L’ordre del corinti té forma de fulles de plantes, algunes són més altes que les altres i estan afilerades. Hi ha dos fileres de fulles. A dalt de tot s’hi troben unes peces en forma d’espirals. Ara les columnes i tot el temple està bastant desgastades.
Capitell coriniti d' una columna del temple de Zeus
http://goo.gl/BAoEF


El temple està obert tots els dies de les 8:30 h. fins a les 15:00h.
El preu de les entrades són
Adults: 12€             Estudiants/nens : 6€


Fonts d'informació


NÚRIA COIDURAS I ALBA MARSAL
torna a la pàgina anterior               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada