dijous, 28 de febrer del 2013

Acròpolis d'Atenes

L'Acròpoli d'Atenes és l'acròpoli grega més important. L'acròpoli és la part de les ciutats gregues i d'altres civilitzacions, situada al punt àlgid d'un turó, on es construïen edificacions emblemàtiques com ara temples o places de reunió, i en què es reunien personalitats importants de la ciutat, per a actes també importants. També és coneguda com Cecròpia en honor del llegendari home serp, Cècrops, rei d'Atenes. 

L’entrada entrada a l’Acròpolis se realitza per una porta monumental anomenada «Propileos». Una gran estàtua de bronze de Atenea, construïda per Fidias, es situava al centre del recinte. A la dreta d’aquesta estàtua s’erigeix el Partenón que albergava l’estàtua criselefantina d’Atenea Parthenos, també obra de Fidias. A l’esquerra es disposava l’Erecteión.


Acròpolis d'Atenes
Font: http://goo.gl/jEsPW

Es important visitar l’Acròpolis d’Atenes perquè es un dels llocs sagrats més impressionants i imponents, que existeixen al món sencer. Compta a les seves esquenes amb una gran tradició, que el converteix en un lloc inevitable de visitar, al menys un cop a la vida. Allà va començar gran part del que avui coneixem com vida moderna i encara avui s’erigeix com un dels més grans patrimonis de la humanitat.


Mapa d'Atenes amb l'Acropolis marcada.
Font: http://goo.gl/Pylme

L'Acròpoli d'Atenes està situada sobre un turó a uns 165 metres per sobre del nivell de la ciutat i al centre d’ella, des d’on es veu tota ella.


Recorregut des del centre d'Atenes fins a l'Acropolis.
Font: http://goo.gl/K1kgS

Cada any, els atenesos celebraven un festival denominat de les Panatenees que rivalitzava amb els Jocs Olímpics en popularitat. Durant el festival, una processó pujava des d'Atenes fins a l'Acròpoli, cap al Partenó. Allà, es col·locava de manera cerimoniosa el peple (un costós mantell) a l'estàtua criselefantina d'Atena Pàrtenos. L'escultor volia fer-la de marbre, però el poble va voler que fos d'or i d'ivori. Atena portava en una mà una estàtua de la Victòria i l'altra mà sostenia un escut. D'aquesta imatge solament se'n tenen còpies de l'època romana.


Estatúa d'Atena al Partenó.
Font: web.usal.es
Sara Quejido

Torna a la Ciutat d'Atenes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada