dimecres, 23 de gener del 2013

El Parlament de Catalunya


                                                                       EL PARLAMENT
el parlament de Catalunya   http://goo.gl/AsdqK


















Escultura del desconsol, de Josep Llimona  http://goo.gl/ibHd1
El Parlament està situat en un espai del parc de la Ciutadella que és una plaça molt gran de Barcelona.Davant de l’edifici, és pot visitar l’escultura del “Desconsol”.
És agradable de veure, i és una escultura representativa en l’actualitat: si pronunciem el seu nom, ens ve al cap el Parlament de Catalunya.

És pot visitar l’interior de l’edifici Parlament, que és una institució on es decideixen moltes de les lleis que és promulguen en aquesta nació. Aquesta visita és molt recomanable perquè el Parlament és un símbol de Catalunya molt important. Va ser restaurat a l’any 1980.Podem arribar al parc de la Ciutadella en tram via, des de la parada de Wellington fins a l’entrada mateixa del parc.

La composició del Parlament de Catalunya es de 135 diputats i diputades, que són elegits cada 4 anys, una legislatura, per les 4 circumscripcions: Lleida, Tarragona, Girona i Barcelona. Les últimes eleccions van celebrar-se l’any 2012, al mes de novembre.

L’edifici del Parlament, antigament va ser un magatzem  de munició militar. A començaments del segle XX es va remodelar i la ciutat de Barcelona el va oferir a la monarquia espanyola com a palau reial. La corona no el va voler utilitzar mai, perquè era un símbol de l’opressió de la monarquia antiga al poble de Catalunya.


A: És el Parlament de Catalunya      http://goo.gl/ibHd1
Manel Lozano
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada