dijous, 17 de gener del 2013

Barcelona: Un lloc monumental

La Plaça de toros la Monumental de Barcelona es va inaugurar el 12 d'abril de 1914 i el 25 de setembre de 2011 es va tancar per espectacles taurins o de tauromàquia. Està situada a la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Marina. Té una capacitat de 19.582 persones. S’hi pot arribar amb metro agafant la línia dos i parant a la sisena parada.

COM HI ANIRIES TU A LA MONUMENTAL Font: http://goo.gl/sCtTJ 

La Monumental va ser obra de Joaquim Raspall, posteriorment a causa del gran èxit dels espectacles taurins es va remodelar a mans dels arquitectes Ignasi Mas i Morell i Domènec Sugranyes. L’edifici  és de maó vist, amb elements ceràmics blancs i blaus.
El perímetre de la plaça presenta 8 torres quadrades i coronades amb cúpules amb forma d’ou, tret característic d’aquest edifici. El seu estil es modernista amb influències neoàrabs.

VISTA FRONTAL DE LA PLAÇA  Font: http://goo.gl/sCtTJ

El 25 de setembre del 2011, durant les festes de La Mercè, tres mesos abans de l'entrada de l’anul·lació de les corrides de toros a Catalunya, es va celebrar l’ultima corrida de toros. A més a més, va ser l' última plaça de toros de Barcelona on es van fer esdeveniments taurins.

A part d'esdeveniments taurins, la Monumental ha estat escenari d'actes musicals, polítics i espectacles de circ. El dia 14 de desembre de 2010 a les 13:17 a la Monumental hi va actuar El circ dels Somnis; Somnis, és un espectacle de circ per a tots els públics que combina el classicisme amb la renovació del gènere en un món d'onírica fantasia.

En Joan, un home de 70 anys que treballava de mosso de quadres a la monumental, explica que des de que era ben petit l’entusiasmava la plaça de toros i deia que ell de gran treballaria allí de qualsevol ofici, però tenia segur que estaria dintre de la plaça gairebé les 24 hores del dia. Conta que quan va començar a treballar allí, li va sobtar molt que després de la corrida els toros eren transportats fins a unes carnisseries especialitzades en aquest tipus de carn per comercialitzar-la, també explica que la gent feia cues ben llargues per comprar d'aquella carn.

Ves a la pàgina anterior

LAURA CALVO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada