divendres, 25 de gener del 2013

Barcelona: Parc Güell

El lloc d'interès és Barcelona, una capital de Catalunya.
Es pot desplaçar amb metro o amb cotxe.

El parc Güell és un gran jardí amb elements arquitectònics. El parc Güell es situa al vessant del turó del Carmel que mira al mar. Tampoc està lluny del Tibidabo. Aquests elements els va dissenyar el famós arquitecte català Antoni Gaudí.

Es va començar a construir entre els anys 1900 i 1914 i es va inaugurar com a parc públic al any 1926. És una de les obres arquitectòniques més gran del sud d' Europa.

 El Parc Güell es va declarar  Patrimoni de la Humanitat. L’estil que utilitza Antoni Gaudí és propi, cridaner i molt original. Moltes de les superfícies estan cobertes amb trencadís (és una mena de fragments ceràmics típics de l'arquitectura modernista) , trossos de ceràmica o de vidre a manera de mosaics de colors.

 Per la seva localització al mig de la ciutat i a una altitud elevada , significa que l’autor que va dissenyar aquesta obra volia que el parc fos un recinte de pau , harmonia , tranquil·litat que contrasta amb el soroll de la capital catalana. 


Parc Güell :Imatge on es pot observar la sala de les Cent Columnes.
Antoni Gaudí volia treballar amb la naturalesa . Per això són les columnes fetes de pedres de mides i formes molt variables, que suggereixen troncs d'arbres, estalactites i coves naturals. Els angles rectes no apareixen enlloc: les columnes estan inclinades com palmeres. El centre del parc és una enorme plaça buida, a la vora hi ha bancs ondulats .La plaça té la Sala de  les Cent Columnes , composta per vuitanta-sis columnes (en teoria es tenien que construir cent columnes però ho van deixar amb aquest numero de columnes) . Fins a aquest lloc hi arriba l'escalinata de l'entrada principal del parc, de graons disposats simètricament al voltant de l'escultura d'una salamandra que s'ha convertit en l'emblema del jardí. Representa la salamandra alquímica, que simbolitza l'element foc.


Parc Güell :En aquesta imatge es pot veure la famosa salamandra del parc.
A l'entrada principal del parc s'alcen dos edificis de pur estil gaudinià, amb sostres de corbes suaus  i motius geomètrics. Eusebi Güell  va ser qui va posar el nom al parc. Aquest home era un ric empresari català , membre d’una influent família burgesa de la ciutat, va ser un veritable amic de Antoni Gaudí , ja que li va permetre fer moltes de les seves famoses obres (entre les quals el Parc Güell) . Eusebi Güell sempre va acceptar les  decisions arquitectòniques del seu amic , estava d’ acord amb tot .


" Aquest parc és el resultat d'un fracàs comercial, ja que, a la pineda que avui ocupa el parc, estava previst de construir-hi una urbanització de gran categoria. Segons el plànol original, la plaça central havia de ser un teatre grec, i les columnes constituïen un temple dòric de cent columnes."Això ens ho explica el senyor Pérez, aquest va néixer a Barcelona , de pares andalusos que des de ben petit venia a jugar al parc. Ell actualment treballa en la conservació i equipament del Parc Güell . 

Parc Güell :En aquesta imatge es pot veure les vistes de Barcelona.

 Maria José Izquierdo .
Alba Torres .



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada