dijous, 10 de gener del 2013

Barcelona: Museu Nacional d'Art de Catalunya





Barcelona està situada al nord-est de la península Ibèrica. És una de les ciutats més importants d’Espanya. Hi viu més d’un milió i mig d’habitants. S’hi poden visitar moltes coses: barris i carrers, monuments, museus, etc. Un dels museus més importants és el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Al 1926 es va col·locar la primera pedra del museu i l’última es va posar al 1929. Per tant, en la seva construcció s'hi van dedicar tres anys. S’hi poden veure les obres d’art més importants de Catalunya elaborades al llarg de la seva història. Hi ha diverses sales, les més importants són: la sala Oval i la Sala Sert. Vist des de l'avinguda Montanyans, com es pot apreciar a la fotografia següent, el museu es veu imponent:
 
Façana del Museu Nacional d'Art de Catalunya
 Font: http://goo.gl/n2z2Q


A l’avinguda Montanyans de Barcelona, el conserge del Museu Nacional d’Art de Catalunya, està obrint la porta per posar-ho tot a punt. A partir de les deu del matí, en el museu hi començarà a haver moviment i estarà ple de gom a gom.

Cada dia a les nou del matí, el conserge comença la seva rutina diària: obrir la porta, comunicar al guàrdia del museu que ha acabat el seu torn i que ja pot marxar a casa, comprovar que tot estigui al lloc i obrir les llums. Un cop fet això, s’asseu a la cadira i descansa una estona tot llegint el diari. Entre tot això, ja són dos quarts de deu i solament li falta esperar mitja hora més perquè arribi tothom.

De tant en tant, abans d’obrir, ve un senyor ben vestit amb les butxaques plenes de diners. Sempre arriba amb la mateixa idea: comprar una obra d’art al museu. El conserge, com sempre, li diu que en aquell establiment no hi venen obres d’art. El turista marxa empipat com cada vegada que hi va. 

Els turistes que es preguntin per l’horari, el poden trobar a l’entrada del museu o a la web oficial, poden trucar al telèfon d’informació (93 622 03 76) o enviar un correu electrònic (mnac@mnac.cat).
L’horari d’hivern (1/10-31/5) és el següent:
  • ·         de dimarts a dissabte de 10 a 18 h;
  • ·         diumenges i festius de 10 a 15 h
Algun dia excepcional, el museu està tancat i l’horari d’estiu es pot trobar als llocs anomenats anteriorment. Els turistes que volen entrar gratuïtament han d'anar-hi el dia 18 de maig a partir de les 3 de la tarda.

Hi ha moltes tarifes diferents per a totes les edats, entre d’altres, l'entrada general val 12€. Per a grups i targetes hi ha fins a un 30% de descompte. Per arribar a prop del museu hi ha diferents transports públics: metro, autobús, ferrocarrils, taxis...I també hi ha transports privats.

Al museu actualment hi ha l’exposició temporal anomenada “Obres d’art a examen”, l’entrada és gratuïta. Es podrà deduir la manera de treballar dels artistes durant el procés de creació, el dibuix preparatori o els canvis de composició.

Exposició temporal del museu 
Font:http://goo.gl/Zigo5




En aquest museu és millor anar-hi al matí, d'aquesta manera es pot anar a dinar al restaurant del museu i a la tarda anar a visitar la biblioteca. Per comprar algun recordatori el museu té una botiga pròpia.

Per a més informació es pot visitar la web oficial, allí hi ha diversos contactes per consultar el que convingui.

Torna a la ciutat.
 
 Marc Gisbert i Adrià Duaigües 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada