divendres, 25 de gener del 2013

Barcelona: Les Rambles




És un passeig emblemàtic de Barcelona, està situat entre la plaça Catalunya i el centre neuràlgic de la ciutat i el Port Vell. Aquest passeig és ple de gent durant tot el dia i comença a la plaça del Portal de la Pau i acaba a la Plaça Catalunya. La Rambla està envoltada de quioscos, parades de flors, actors ambulants, cafeteries, restaurants, botigues...

Moviment en les Rambles. Font: http://goo.gl/iafyz
















Aquest passeig és tant important que fins i tot s’hi ha posat un nom a cada tram, i en aquest mapa es mostra un esquema d'aquest recorregut:

Situació de les Rambles: Font: http://goo.gl/cLusx
- Rambla de les Canaletes: A les Rambles hi ha una font molt famosa anomenada font de Canaletes, instal·lada aquí des de fa molt temps, i, que, segons la seva tradició, fa que el visitant que beu l'aigua d'aquesta font torni altra vegada a Barcelona.

- Rambla de les flors: En aquest tram, antigament, era l’únic lloc on s’hi venien flors, i que actualment, encara es conserva.

- Rambla dels Caputxins: s'anomena així per l'antic convent de frares caputxins.




TRANSPORTS:

Hi ha bastants transports que et porten fins la Rambla, com les línies d'autobús 14, 59 i 91 i les nocturnes N9, N12 i N15.
Hi ha tres parades de metro de la línia 3: Catalunya (a l'extrem nord, que enllaça amb la línia 1), Liceu (a la meitat del recorregut, davant el Teatre del Liceu) i Drassanes (a l'extrem sud).

Si aneu a les Rambles segurament trobareu un personatge que us cridarà l'atenció per la seva vestimenta. És el senyor Joan, un home ja de seixanta anys que gairebé hi viu. De ben petit els seus pares tenien una parada d'ocells i coneix tant l'ambient com l'evolució que les Rambles han patit al llarg del temps. Ell ens diu que li "agradava més la Rambla d'abans perquè no hi havia tant moviment de turistes com ara."



Torna a la pàgina anterior.

Núria 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada