dijous, 24 de gener del 2013

BARCELONA: La part Gòtica de Barcelona


El barri Gòtic és una zona de la ciutat de Barcelona.Forma part d'un dels quatre barris que formen part el districte de Ciutat Vella. És tracta del nucli més antic de la ciutat i configura el seu centre històric. La Plaça Sant Jaume és el centre neuràlgic del barri gòtic. Coneguda per la localització del Palau de la Generalitat, la seu de la presidència de la Generalitat de Catalunya. Dissenyat al 1410 per Marc Safont, Pere Joan, Mateu Capdevila i Pere Blai, i acabat al 1619. És d'estil gòtic del renaixement i és una de les construccions del govern més importants a Catalunya. Esta situat  a la vora del mar, al costat de la Catedral del Mar, molt a prop del liceu i de la Plaça de Catalunya. Tal com és veu en el mapa següent:


Mapa que mostra la superfície del Barri Gòtic
FONT:http://goo.gl/i9hls
El Palau de la Generalitat es pot visitar el segon i quart cap de setmana de cada mes, ja sigui per particular o per grups que no superin les 30 persones. Per fer-ho cal concertar la visita prèviament per Internet i l’entrada  és gratuïta. S’hi pot arribar perfectament en cotxe, bus, i caminant s’hi et trobes a prop de colom, el Liceu o la Plaça de Catalunya. Com a transport econòmic, el mes rentable és el metro, per exemple es pot agafar la línia L4 i baixar a la parada “Jaume I”, la línia L11 i baixar a la parada “Liceu” o la línia L1 i baixar a la parada “Urquinaona” o “Catalunya”. L’horari del metro de dilluns a dijous es de 5:00h a 24:00h, divendres de 5:00h a 2:00h i dissabtes i diumenges de 5:00h a 5:00h. Els preus són, bitllet senzill 2 € i targeta de 10 viatges 9,45€. Tal com mostra aquest mapa amb totes les línies de metro que recorren Barcelona:

Mapa del metro de Barcelona
FONT:http://goo.gl/BWVj6

Al visitar el Palau de la Generalitat us podeu trobar amb algun encarregat de la neteja, com ara la Carla Bernaus. És dedica cada dia a netejar un pis i unes sales diferents. Ella sap que és un treball dur i mal pagat, però tot i així es troba en un lloc important i li agrada formar part del personal. Sempre que neteja es connecta els auriculars al mòbil per distreure’s i fer-ho més a gust. Explicà que un dia li tocava netejar la sala central, i com sempre duia posats el auriculars. Per casualitat va sonar una cançó que li agradava molt i es va a ficar a ballar, sense adonar-se'n que havia entrat a netejar, en ple debat polític, i que tots van girar la mirada cap a ella, i que quan aixecà la vista s’adonà que tothom l’estava mirant mentre ballava. Així doncs tingueu cura a l'hora de visitar la Sala Central.

Sala central de la Generalitat de Catalunya
FONT:http://goo.gl/I9VCb

A més a més s’hi pot visitar la basílica de Santa María del Mar, el portal del Àngel, l’església de SantaAnna, la basílica de Santa María del Pi, el museu d'història de Catalunya... Aquí podrà trobar informació sobre el barri Gòtic, a més amés de les línies de metro i les línies de bus i els horaris i preus del Palau de la Generalitat de Catalunya:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada