dimecres, 6 de febrer del 2013

Barcelona: Gran Teatre del Liceu

El Liceu
Sala d'actuacions del Liceu
Font: blog.reservahotelesbarcelona.com
El Liceu, és un dels llocs més interessants de Barcelona. És un teatre on es representen prestigioses obres amb els millors cantants. És el teatre més antic(1847) i més valuós de la ciutat.  


El Liceu va néixer com una institució privada que oferia espectacles teatrals, musicals o de cant als seus socis. Va fer un gran canvi, i molt després es va convertir en un gran teatre per a que tothom acabés identificant-lo. Es va inaugurar el 4 d'Abril de 1847 i va estar actiu fins l'any 1861, quan el Liceu és va incendiar i només va quedar la carcassa de pedra del teatre, i no va tornar a estar actiu fins l'any següent. L'any 1994 el teatre va tornar a ser incendiat quedant totalment destruït i no va ser fins l'11 d'octubre de 1999 que va obri les seves portes amb la nova reconstrucció. 




Actualment al Liceu hi ha grans llotges i una capacitat de 2.292 persones dins la sala. La decoració és basa en inscripcions, pintures, relleus, medallons, etc... En aquest vídeo podeu veure tal i com és ara el Liceu, amb informació complementaria.  



Algunes de les operes més representades al Liceu són: Aida de Verdi, Rigoletto de Verdi, Faust de Gounodm, Il trovatore de Verdi, Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, La favorita, La bohème de Giacomo Puccini, Lohengrin de Richard Wagner, Il barbiere di Siviglia de Gioacchino Rossini, La traviata de Verdi, Les Huguenots de Giacomo Meyerbeer, Carmen de Georges Bizet, Mefistofele, L'Africaine, entre altres.

Visites

El Gran Teatre del Liceu ofereix la possibilitat de visitar diàriament els seus espais més representatius. Els horaris de les visites i els seus preus són:

·      Visita guiada: a les 10:00h, de dilluns a diumenge   (1 hora i 10 minuts durada). 
     Preu= 11’25€

·     Visita no guiada : a les 11:30h, 12:00h, 12:30h i 13:00h, de dilluns a diumenge (20 minuts      durada). 
     Preu= 5’5€
     Els preus de les entrades per a les actuacions al Liceu acostament a ser de preu alt, ja que són força prestigioses. 

Localització
Per arribar-hi podeu utilitzar el metro o el autobús.
Metro, Liceu, línia 3.
Autobusos, línies 14, 38, 59 i 91.
S’hi hi voleu arribar amb cotxe l’adreça és La Rambla, 51-59. El mapa el podeu trobar aquí.També podeu gaudir de hotels, restaurants, o llocs d'oci propers al Liceu de Barcelona.

Fiorella Morelli
Fiorella Morelli; una cantant d'òpera. Ens explica la seva experiència al Liceu, on es va fer famosa i reconeguda a grans parts del món. Ens explica com era el Liceu d'abans i, com es de diferent el Liceu després de cremar-se.

Fiorella Morelli: Vaig començar a cantar des de ben petita, jo ja sabia que hem guanyaria la vida cantant òpera. Un dia vaig pensar que per fer-me famosa la gent hem tindria que conèixer, i per això vaig prendre la decisió de viatjar amb una gran ciutat de Catalunya anomenada Barcelona.  Allí vaig  tenir la oportunitat de actuar al Liceu. Recordo la primera vegada que hi vaig estar-hi cantant “Ave Maria” i tal hi com era en aquell moment. Tenia moltes butaques grana, plenes de gent aplaudint-me i al sostre unes grans llums il·luminat tota la sala.
El Liceu en un moment d'òpera
Font: 20minutos.es
 Poc després de la meva actuació vaig tenir moltes oportunitats arreu del món, i  saber que al cap d'uns anys el Liceu sabia cremat hem vaig posar molt trista. Després de la reconstrucció, vaig decidir tornar al lloc que hem va donar la oportunitat de fer-me conèixer i torna a Barcelona. Hem vaig quedar completament al·lucinada. Tot havia canviat tant...Havien construït grans llotges amb grans alçades, havien afegit cadires, més il·luminació, una gran pintura al sostre...Hem va semblar tant espectacular... I tant diferent com era abans...

Retornar a la ciutat de Barcelona
Maria Foix i Júlia Font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada