dijous, 10 de gener del 2013

Barcelona: El Parc Güell, un parc amb una personalitat pròpia.

El Parc Güell és un gran jardí amb elements arquitectònics situat a la part alta de Barcelona, molt a prop del Tibidabo. Va ser dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí, construït entre els anys 1900 i 1914 i inaugurat com a parc el 1926. 
Té una extensió de 17’18 hectàrees, aquesta gran xifra, fa que sigui una de les obres arquitectòniques més grans d'Europa  UNESCO, va declarar el Parc Güell Patrimoni de la Humanitat. 

En el disseny del parc es mostra formes ondades, semblants als rius de lava i columnes que tenen formes d'arbres o d'estalactites.  Moltes de les figures i formes representades en el parc, estan cobertes amb trencadís, trossos de ceràmica o vidre de manera que acaba fent un mosaic de colors. El punt central del parc està constituït per una immensa plaça buida, a la vora de la qual hi ha un banc que te forma d'onades  com una serp, com es veu en la imatge que hi ha a continuació. Té cent cinquanta metres de longitud.

Vista general del Parc Güell
Font: http://goo.gl/5O3YE

Aquest parc és el fantàstic resultat d'un fracàs comercial, ja que, a la pineda que avui en dia és ocupada pel parc, estava previst de construir-hi una urbanització de gran categoria, amb aproximadament 86 habitatges amb un immens jardí, als voltants de la ciutat i amb una vista panoràmica sobre tot Barcelona. Però, a causa de la Primera Guerra Mundial, es van vendre solament dues parcel·les, i l'Ajuntament va decidir anys més tard, comprar el terreny que quedava sense res, per fer-ne un parc públic.

L'Oscar, un senyor que treballa fent bombolles de sabó gegants a la plaça del parc Güell,    s'aixeca cada matí per a fer-li passar una bona estona i deixar un bon record als turistes del Parc. Explica que un bon dia d'estiu, mentre feia bombolles, un nen se li va acostar amb una espasa de joguina i va començar a intentar vèncer a una bombolla. Tothom estava encuriosit de la imaginació d'aquell nen. Finalment la va vèncer i va quedar tot xop. Aquell dia, va ser per a recordar-lo sempre. 


§  El parc es situa al Carrer Olot s/n, a la ciutat de Barcelona.
§  El parc està situat a 15/20 minuts en metro o cotxe del centre de la ciutat.

§  S'hi pot accedir amb els autobusos 24, 116, el bus turístic de la zona nord, i el metro (línia 3) de Lesseps.

§  El parc disposa d'una àrea de jocs infantils, fonts, bar, llibreria, pista de patinatge, espai per a gossos, arbres catalogats i WC.

§  De novembre a febrer de 10 a 18 h.
§  Març i Octubre de 10 a 19 h.
§  Abril i Setembre de 10 a 20 h.
§  De Maig a Agost de 10 a 21 h.
§  Tots els dies de l'any inclosos festius.

+
    
    Chelsea Perez Ibañez 
    Maria Gonzalez Sànchez
    Anna Alcalde Serrano

                                                                               



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada