dijous, 24 de gener del 2013

Barcelona: Catedral del Mar



  L’església de Santa Maria del mar es una església gòtica situada al barri Gòtic de Barcelona. Va ser construïda entre els anys 1329 i 1383 al segle XIV. Es considerada l’única església catalana perfectament acabada. Tot i que un dels campanars no es van acabar fins al segle XIV, en la qual és poden veure els arcs de volta, els arcs gòtics, les voltes de l’absis, la cripta, els vitralls...
Interior de la Catedral del mar -- http://goo.gl/8Ov07


És recomana visitar la Catedral del Mar perquè és una de les catedrals d’estil gòtic més emblemàtiques de Catalunya, també per veure l’interior de la Catedral els vitralls, els arcs de volta del sostre.


Per arribar a la Catedral del Mar es pot arribar de varies formes:
  • En taxi, agafant-lo a l’aeroport o bé a l’hotel.
  • Amb metro, agafant les línies L1 baixant a la parada Arc de Triomf i agafant la L4 baixant a la parada Urquinaona.
  • Caminant.
http://goo.gl/dzQpM



Un dels dies amb més afluència de persones a la catedral es el dia en que és reuneixen famílies senceres amb els més petits per celebrar la misa del ram. El dia de la misa del ram les famílies es dirigeixen cap a la catedral per a beneïr la palma o el palmó, les nenes solen portar palma i els nens solen portar el palmó.

Un dia de misa de rams el mossén Anselmo, ens va explicar que estava beneïnt les palmes i els palmons, quan de sobte van entrar uns grups de turistes a l'interior de la catedral i varen començar a fer fotogràfies amb flash les quals li molestaven, també van començar a sonar mòbils i els nens jugaven amb les nenes a cavallers amb les palmes fent veure què eren espases. Aquell dia es va enfadar bastant perquè va tindre que interrompre la misa, per cridar l'atenció als grups de turistes, procedents de molts països del món.


MÉS INFORMACIÓ A:

http://www.inspain.org/es/sitios/iglesiadesantamariadelmarbarcelona.asp
  
http://www.tmb.cat/ca/el-teu-transport 

https://www.bicing.cat/ 

http://www.radiotaxibarcelona.com/index.php?id=10 

http://www.bcn.cat/ 

TORNA A CIUTAT DE BARCELONA





JOEL SANJUAN





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada