dijous, 24 de gener del 2013

Ciutat de Barcelona: Casa Batlló

El passeig de Gràcia a Barcelona és un carrer ample on s’hi poden veure i visitar alguns edificis molt important de la ciutat com La Casa Batlló i La Pedrera.


( Fragment del sostre de la casa Batlló:http://goo.gl/GJ4i8)
La casa Batlló és un museu dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí, famós entre el 1905 i 1907. Aquest museu és situat a Barcelona en el  número 43 del passeig de Gràcia . La part de la casa més coneguda és la façana, considerat un dels més creatius i originals treballs de l'arquitecte en la que combina la pedra, el ferro forjat, el trencadís de vidre i la ceràmica policromada.

Aquest car i famós museu es  va començar a construir al començament del segle XX, per tant, és un edifici molt antic i amb molt de valor.


L'entrada principal és sòbria, tancada per unes portes de ferro forjat, pintades de color marfil i daurat similar als balcons, una pintura feta a base de cerussa que Gaudí ja havia fet servir en altres ocasions per protegir de l'oxidació.El primer pis és diferent de la resta de pisos i va requerir una intervenció molt important.  Es tractava de  l'habitatge dels Batlló on Gaudí va parar una especial atenció amb una interessant disposició dels sostres i una decoració molt elaborada, jugant amb llums i ombres als diferents espais i donant formes ondulades a tots els envans sent la façana de pedra, amb una galeria on les finestres tenen formes ondulades i totalment diferents i els pilars adopten formes d'ossos amb articulacions. Els sostres són diferents, són estranys, però al mateix temps, elegant. Amb formes abstractes que fa cridar l'atenció al turista.


( Finestral casa Batlló: http://goo.gl/Unpe2)
És un lloc molt visitat sobretot per l’estil d'arquitectura que té, la forma de les façanes, els jocs del sostre... És una casa que va ser molt important en la seva època. Un lloc potencialment turístic, ja que alguna que altra persona important de tant en tant va a fer un passeig entre les parets d'aquest monument. 
No es pot visitar diàriament sol visites concertades i a vegades amb alguna oferta, val la pena ser visitada per aquestes poques hores al ser una casa única de grans qualitats per a gaudir.
Prova de quedar-te mirant-la a la nit fixament pots veure com les parets cobren vida i pots entrar en un lloc màgic o això diu el conserge que treballa allí des de fa més de 20 anys.




CÓM ARRIBAR-HI? 

A Barcelona es molt habitual i útil, el transport amb metro per tant és el més recomanat. 

Si la teva idea es anar ràpid i barat amb l'anterior transporto s'ha d'agafar les següents línies:
google maps
L2,L3 i L4.
Si vols anar amb Autobús s’ha de triar entre les següents:

7, 16, 17, 22, 24, 28.
O si prefereixes també pots anar  en Bus turístic, ja que es recomana més pels turistes, així es pot tenir l’oportunitat d'endinsar se en el món Barceloní, és pot agafar el Parada casa Batlló fundació Antoni Tapies. Com s’hi pot observar en el mapa següent.



Et sents interessat? Informa’t !
Cassa Batlló:


Si voleu veure un vídeo de la casa Batlló cliqueu al enllaç:


Andrea Espín i Marçal Font.







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada